Kasza jaglana nie zawiera glutenu i ma bardzo wysoką wartość energetyczną. Jest zasadotwórcza, co oznacza, że wspomaga trawienie i wyrównuje nadmiar kwasu w żołądku. Bezglutenową kaszę jaglaną można spożywać na różne sposoby: z gulaszem, z jakimkolwiek innym mięsem, z warzywami,jako dodatek do gołąbków, z owocami, z jogurtem, serkiem, z sokiem.
Produkt wysyłamy w ciągu 48 h.
Minimalny termin przydatności do spożycia wynosi 1 m-c.
Zamówienie realizujemy w ciągu 48 godzin. Dokładamy wszelkich starań aby Państwa zamówienie wysłać jak najszybciej.
Oferowane produktu posiadają certyfikaty producentów informujące o przyznanym certyfikacie lub w składnikach wyspecyfikowaną mają informację, że nie zawierają glutenu.
Możesz zwrócić produkt w ciągu 14 dni. W przypadku produktów spożywczych opakowanie nie może być otwarte.
Kasza jaglana nie zawiera glutenu i ma bardzo wysoką wartość energetyczną. Jest zasadotwórcza, co oznacza, że wspomaga trawienie i wyrównuje nadmiar kwasu w żołądku. Kaszę jaglaną można spożywać na różne sposoby: z gulaszem, z jakimkolwiek innym mięsem, z warzywami,jako dodatek do gołąbków, z owocami, z jogurtem, serkiem, z sokiem.
Kasza jaglana bezglutenowa jest lekkostrawna, pełna drogocennych witamin, w szczególności tych z grupy B. Kasza jaglana produkowana jest z prosa. Oferowany produkt może być spożywany przez osoby chore na celiakie oraz jakiekolwiek inne dolegliwości układu pokarmowego. Poleca się ją osobom starszym oraz dzieciom, w szczególności, gdy występują u nich kłopoty z łaknieniem. Ta naturalnie bezglutenowa kasza cechuje się bowiem stosunkowo wysokim indeksem glikemicznym (dużo wyższym niż np. kasza gryczana) oraz dużą kalorycznością. Jest to jednak także pokarm sycący, co z pewnością odgrywa rolę u osób przebywających na dietach odchudzających.
Zalety kaszy jaglanej to przede wszystkim ilość składników odżywczych, lekkostrawność oraz delikatny smak. Niezwykle smaczna jest zarówno kasza jaglana na słono, jak i na słodko. Ta kasza bez glutenu stanowi świetny dodatek do mięs oraz sałatek, często dodaje się ją do gulaszu lub do gołąbków. Komponuje się również z owocami, jogurtem czy serkiem. Popularna jest zarówno kasza zapiekana, jak i kasza w postaci słodkiego budyniu. Doskonałym pomysłem jest, aby zabrać kaszę jaglaną do pracy w formie zdrowego obiadu, lub do szkoły, jako pełnowartościowe drugie śniadanie.
Kasza jaglana jest lekka i nie obciąża układu pokarmowego. Może być spożywana przez osoby z zapaleniem żołądka oraz z innymi dolegliwościami. W kontrolowanych ilościach nadaje się również dla cukrzyków.
kasza jaglana. Bez glutenu, bez skrobi pszennej, bez jaj. Idealna dla wegan.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.