Kasza jaglana bezglutenowa - 400 g

Kasza jaglana nie zawiera glutenu i ma bardzo wysoką wartość energetyczną. Jest zasadotwórcza, co oznacza, że wspomaga trawienie i wyrównuje nadmiar kwasu w żołądku. Bezglutenową kaszę jaglaną można spożywać na różne sposoby: z gulaszem, z jakimkolwiek innym mięsem, z warzywami,jako dodatek do gołąbków, z owocami, z jogurtem, serkiem, z sokiem.

  • Dodaj recenzję:
  • Kod: 1075
  • Producent: Bezgluten
  • Kod producenta: 5906720573914
  • Waga: 0.4 kg
  • Dostępność: PRODUKT DOSTĘPNY PRODUKT DOSTĘPNY
  • szt.
  • 7,50 zł / szt.

Produkt wysyłamy w ciągu 48 h.
Minimalny termin przydatności do spożycia wynosi 3 m-ce.

Zamówienie realizujemy w ciągu 48 godzin. Dokładamy wszelkich starań aby Państwa zamówienie wysłać jak najszybciej.

Oferowane produktu posiadają certyfikaty producentów informujące o przyznanym certyfikacie lub w składnikach wyspecyfikowaną mają informację, że nie zawierają glutenu.

Możesz zwrócić produkt w ciągu 14 dni. W przypadku produktów spożywczych opakowanie nie może być otwarte.

Kasza jaglana nie zawiera glutenu i ma bardzo wysoką wartość energetyczną. Jest zasadotwórcza, co oznacza, że wspomaga trawienie i wyrównuje nadmiar kwasu w żołądku. Kaszę jaglaną można spożywać na różne sposoby: z gulaszem, z jakimkolwiek innym mięsem, z warzywami,jako dodatek do gołąbków, z owocami, z jogurtem, serkiem, z sokiem.

Kasza jaglana bezglutenowa jest lekkostrawna, pełna drogocennych witamin, w szczególności tych z grupy B. Kasza jaglana produkowana jest z prosa. Oferowany produkt może być spożywany przez osoby chore na celiakie oraz jakiekolwiek inne dolegliwości układu pokarmowego. Poleca się ją osobom starszym oraz dzieciom, w szczególności, gdy występują u nich kłopoty z łaknieniem. Ta naturalnie bezglutenowa kasza cechuje się bowiem stosunkowo wysokim indeksem glikemicznym (dużo wyższym niż np. kasza gryczana) oraz dużą kalorycznością. Jest to jednak także pokarm sycący, co z pewnością odgrywa rolę u osób przebywających na dietach odchudzających.

Zalety kaszy jaglanej to przede wszystkim ilość składników odżywczych, lekkostrawność oraz delikatny smak. Niezwykle smaczna jest zarówno kasza jaglana na słono, jak i na słodko. Ta kasza bez glutenu stanowi świetny dodatek do mięs oraz sałatek, często dodaje się ją do gulaszu lub do gołąbków. Komponuje się również z owocami, jogurtem czy serkiem. Popularna jest zarówno kasza zapiekana, jak i kasza w postaci słodkiego budyniu. Doskonałym pomysłem jest, aby zabrać kaszę jaglaną do pracy w formie zdrowego obiadu, lub do szkoły, jako pełnowartościowe drugie śniadanie.

Kasza jaglana jest lekka i nie obciąża układu pokarmowego. Może być spożywana przez osoby z zapaleniem żołądka oraz z innymi dolegliwościami. W kontrolowanych ilościach nadaje się również dla cukrzyków.

Składniki:

kasza jaglana. Bez glutenu, bez skrobi pszennej, bez jaj. Idealna dla wegan.

Informacja o wartości odżywczej w 100 g

  • wartość energetyczna 1463 kJ/ 346 kcal
  • tłuszcz 3,8 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
  • węglowodany 64 g
  • w tym cukry 4 g
  • błonnik 3,8 g
  • białko 12 g
  • sól < 0,01 g

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.